shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

KTE-Szeged-LigaKupa

Csoportelső lett a Liga Kupában a KTE-Piroska Szörp

Újabb győzelmet ünnepelhetett a Pick Szeged fiatal gárdája ellen a KTE-Piroska Szörp férfi kézilabdacsapata a Liga Kupa D-csoportjában, ezzel az utolsó forduló eredményeitől függetlenül biztosan csoportelsőként zár a kvartettben. 

Három nappal ezelőtt már megmérkőzött a csongrádi együttessel a Kecskemét, akkor idegenben, szoros csatában három góllal, 37-34-re győztek a hírös városiak. Azon a találkozón koronavírusos megbetegedése miatt nem lehetett ott a KTE vezetőedzője, Bencze József, akit most is a szakmai igazgató, Apró Ferenc pótolt a kispadon. A vezetőedzőn kívül ráadásul több játékos is kidőlt betegség vagy sérülés miatt. 

Ennek ellenére a csarnokba kilátogatott szurkolók biztosan jól szórakoztak, hiszen gólgazdag, küzdős mérkőzés volt. A meccs elején két fiatal, Szeverényi és Vetési azonnal gólt lőtt a hazaiaknál, illetve Menyhárt is betalált, s 3-0-val kezdett a KTE. Erre a Szeged is 3-0-s rohanással tudott válaszolni, a hat gól mindössze három perc alatt született. A változatosság kedvéért Szrnka, Szeverényi és Menyhárt révén megint egymás után háromszor köszönt be a hírös városi alakulat, amely vezetését ezúttal huzamosabb ideig megtartotta. A félidő felénél Országh és Simon is megvillant, míg Szeverényiott folytatta, ahol az első percekben elkezdte, az első félidőben hat gólig meg sem állt. A beállójátékára sem lehetett panasz a Kecskemétnek, Szrnkát folyamatosan megtalálták a társak középen, aki ezt ugyancsak hat góllal hálálta meg harminc perc alatt. A túloldalon jó teljesítménye és szép góljai alapján elsősorban Lőrinczet lehetett kiemelni. A félidőre 21-17-es vezetéssel vonulhattak a kecskemétiek. 

A második játékrész gyors gólváltással indult, ám ezután hosszú percekig nem találtak kapuba a felek. A 36. percbe lépbe megint Lőrincz volt eredményes, majd Molnár és Kuraitalálataival egyre csökkentette hátrányát a Szeged. Ekkor ismét előlépett főszerepbe a Szeverényi-Szrnka páros: a csongrádiak védekezésben nem tudtak mit kezdeni a két saját nevelésű kecskemétivel, akik futószalagon termelték a gólokat. Ugyan az 52. percben a tavaly még Kecskeméten játszó Francia szélről érkező találatával visszajött kettőre a vendégsereg, ám esélye a fordításra vagy a pontszerzésre már nem volt. Horváth és Szrnka is háromszor talált a kapuba az összecsapás utolsó tíz percében, utóbbi összesen 14 gólt termelt a találkozón, és vezérletével a végeredmény 36-32 letta Kecskemétnek.

A KTE-Piroska Szörp öt forduló után hibátlan teljesítménnyel vezeti a D-csoportot a Liga Kupában. Az utolsó körben, csütörtökön a Békéshez látogatnak majd a kecskemétiek, de csoportelsőségüket és továbbjutásukat már most megünnepelhetik. 

Apró Ferenc szakmai igazgató (KTE-Piroska Szörp): – Mindkét csapat eléggé szárnyaszegetten lépett pályára. Ilyen felállásban biztosan nem játszottunk még, de fontos volt, hogy tétmeccsen tudtunk gyakorolni. Mindenre fel kell készülnünk, komoly tavaszi menetelés áll előttünk. A Liga Kupa jó lehetőség arra, hogy fejlődjünk. A saját részfeladatát mindenki teljesítette, ezzel elégedett lehetek és így továbbra is hibátlanok vagyunk a kupában. Kívánom Bencze Józsefnek és a hiányzóinknak, hogy mihamarabb meggyógyuljanak és visszatérjenek közénk! 

Szeverényi Bence játékos (KTE-Piroska Szörp): – Úgy gondolom, végig lendületes, jó ritmusú meccset játszottunk, annak ellenére, hogy mindkét gárda több technikai hibát vétett mind támadásban, mind védekezésben. A Liga Kupa-meccsek jó célt szolgálnak azt illetőn, hogy a hibákat a bajnokságra kijavítsuk. Aki ma pályára lépett, hozzá tudott tenni a csapat sikeréhez. 

Kárpáti Krisztián vezetőedző (Pick Szeged): – Sok hiányzónk volt a mai napon, ezért tudtuk, hogy nem lehetünk méltó ellenfelei a Kecskemétnek. Még úgy sem, hogy a hazaiaknál is voltak sérültek, betegek. Tapasztalatszerzésnek kiváló volt ez a meccs, volt egy-két jó periódusunk. Védekezésben a beállójátékkal most sem tudtunk mit kezdeni: a hazai meccsen 11, most 14 gólt szereztek a kecskemétiekebből a pozícióból. Ez jelentette a különbséget a két csapat között. Örülök, hogy a Covid ellenére nem kellett elhalasztanunk ezt a találkozót. 

Nagy Tibor játékos (Pick Szeged): – Sok a sérültünk, sok a betegünk, de nem foghatjuk erre a vereségünket, mert a kecskemétieknél is voltak hiányzók. Nagyon rosszul kezdtük a találkozót, sok lerohanásgólt kaptunk és a kapusteljesítményünk sem volt elfogadható. A második játékrész már szorosabban alakult.  

KTE-Piroska Szörp–Pick Szeged 36–32 (21–17)
Férfi kézilabda, Liga Kupa, D-csoport, 5. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Nagy Ferenc, Túróczy József

A KTE gólszerzői: Szrnka 14, Szeverényi 7, Menyhárt 4, Horváth 3, Országh 3, Vetési 3, Simon 1, Papp 1.