shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

A két pontért utazik, de iszonyatosan nehéz meccsre számít a KTE-Piroska Szörp

Szombaton megszerezheti első idegenbeli győzelmét a KTE-Piroska Szörp férfi kézilabdacsapata, amely az NB I/B Keleti-csoportjának 3. fordulójában Hatvanba látogat. A találkozó zárt kapus lesz, de a Kesport TV élőben közvetíti!

Az első fordulóban az FTC U22 ellen elszenvedett vereségre remekül reagált a Kecskemét, ugyanis a második körben hazai pályán nagyon könnyed, 37-29-es győzelmet aratott az Ózd ellen. A következő ellenfél kapcsán azonban valószínűsíthetően nagyobb ellenállásba ütközik majd a KTE, ugyanis a Hatvan az előző szezon meglepetéscsapata volt. Nehéz komoly következtetéseket levonni a hatvaniak idei teljesítményéből, ugyanis eddig csupán két tétmérkőzést játszottak. Mivel az első fordulóban elhalasztották a DEAC elleni meccsüket koronavírusgyanú miatt, először csak szeptember 16-án, a Szigetszentmiklós otthonában megrendezett Magyar Kupa meccsen debütáltak a 2020/21-es idényben a Heves megyeiek, és 32-30-ra nyertek. Ezt követően azonban a Mezőkövesd ellen 26-23-ra kikaptak a bajnokságban.

Ezzel szemben a kecskemétiek már öt tétmeccsen is túlvannak. A Magyar Kupa előselejtezőjében és első fordulójában a Baját és a Kalocsát győzték le, a Liga Kupában a Békés ellen nyertek, míg a bajnokságban a már említett Ferencváros és Ózd elleni ütközeteken van túl Bencze József legénysége.

Az biztos, hogy idegenben a Hatvan ellen egyik csapat sem mehet biztosra, jól mutatja ezt az is, hogy tavaly otthon több figyelemreméltó skalpot is begyűjtöttek a kék-fehérek, például legyőzték a harmadik helyen záró Ferencvárost, az Algyőt, de a KTE-t is, illetve az NB I-be azóta feljutott Cegléd elleni döntetlen is sikerként könyvelhető el. A Kecskemétet egyébként tavaly az első fordulóban verte meg otthon a Hatvan, amely akkor 29-28-ra nyert, ám februárban a hírös városban Bíró Balázsék visszavágtak ellenfelüknek és 38-32-re nyertek.

A kesport.hu stábjának tippje: Két góllal győz a Kecskemét

Bíró Balázs csapatkapitány (KTE-Piroska Szörp): – Mindenféleképpen a két pontért utazunk Hatvanba, de óva intenék mindenkit attól, aki azt hiszi, hogy ez sétagalopp és könnyű menet lesz. Ez a Hatvan rettentő rutinos csapat, tele van NB I-et is megjárt játékossal. Remekül igazoltak idén nyáron, és nem titkolt céljuk, hogy dobogón akarnak végezni. A hatvaniak tavaly is legyőztek minket hazai pályán, és tudva azt, hogy az első fordulóban elmaradt meccsük után a második játéknapon kikaptak, biztos vagyok abban, hogy ellenünk meg akarják szerezni az első pontjaikat és nem akarnak két vereséggel kezdeni. Minden tőlünk telhetőt megtettünk hétfő óta, hogy megfelelően felkészüljünk a szombati meccsre. Kiss Dániel kisebb sérüléssel küzd, de szerencsére nincs más beteg vagy sérült játékosunk. Hiába járunk még csak a szezon elején, ennek a meccsnek és az érte járó pontoknak nagyon nagy jelentősége lehet a végső elszámolásnál. Sajnálom, hogy nem lehet néző a meccsen, mert izgalmas ütközet lesz. Háromesélyes találkozóra van kilátás, de iszonyatosan fontos lenne számunkra, hogy győzzünk és hazahozzuk a két pontot.

Kiss Olivér kapus (KTE-Piroska Szörp): – Nagyon jó erőkből álló, rutinos játékosokat felsorakoztató Hatvanhoz látogatunk. Egész héten videózással és sok taktikai elem gyakorlásával készültünk ellenük. Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, nagyon fontos lenne, hogy győzzünk szombaton. Szoros meccset várok és ahhoz, hogy sikerrel hagyjuk el a pályát, szükségünk lesz a kemény védekezésre és ezzel együtt a jó kapusteljesítményre is.

Hatvani KSZSE – KTE-Piroska Szörp

férfi kézilabda, NB I/B Keleti-csoport. 3. forduló

2020 szeptember 26., szombat, 18.00

Hatvan, Kodály Zoltán Ált. Isk.

Játékvezetők: Rontó Ádám, Szanyi Péter Gábor

(kesport.hu)