shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

FTC-KTE

A Fradi fogadja szombaton a KTE-Piroska Szörp csapatát

Egy héttel az izgalmas csurgói szezonnyitó után ismét idegenben lép pályára a KTE-Piroska Szörp. A hírös harcosok ezúttal a ferencvárosi katlanban, az Elek Gyula Arénában csapnak össze a Fradival. A két gárda az első fordulóban találkozott egymással, akkor hét góllal a fővárosi alakulat nyerte a találkozót (24-31), és a papírforma ezúttal is ferencvárosi győzelmet sejtet.

A Fradi nagyszerű formában várja a 14. fordulót, hiszen az esztendő első bajnoki mérkőzésén – 40 gólt szerezve – magabiztosan győzte le a Kisveszprémet. Ez még akkor is fényes diadal, ha a 40 lőtt gól mellett 31-et kapott a zöld-fehér gárda.

A Ferencváros a tabella 4. helyéről várja az összecsapást, Horváth Attila együttese nyolc győzelem mellett öt vereséget számlál, és 16 pontot gyűjtött eddig a bajnokságban.

A KTE-Piroska Szörp bajnoki rajtja nem úgy sikerült, ahogy eltervezte, Bencze József tanítványai húsz percig csaknem sikertelenül próbáltak akciógólt szerezni a Sótonyi László Sportcsarnokban. Igaz, a találkozó nagyobb részében magas fordulatszámon játszott a Kecskemét, ám az első játékrészben összeszedett hátrányát nem tudta ledolgozni (25-22). 

A KTE az Eger csapatát megelőzve a 13. pozícióból várja a Fradi elleni csatát. Sok múlik azon, hogy a januári felkészülés során covidtól és sérülésektől tizedelt kecskeméti csapat tudja-e azt a formáját mutatni, mint Csurgón, a második félidőben. Ha igen, akkor szoros meccsre számíthat az Elek Gyula Aréna közönsége.

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – A Fradi gólzáporos meccsel kezdte a tavaszt. Remélem, hogy a védelmünk stabilabb lesz, mint Csurgóés meg tudja akasztani a Ferencváros gyors játékát. Természetesen ezúttal is szeretnénk pontot vagy pontokat szerezni, hiszen nagy szükségünk van rá, de erre csak akkor van sanszunk, ha majdnem tökéletes teljesítményt nyújtunk támadásban és védekezésben is.

Ferencvárosi TC – KTE-Piroska Szörp
Férfi kézilabda NB I. 14. forduló
2022. február 12. szombat, 18:00
Elek Gyula Aréna – Budapest, Kőbányai út 47/b
Vezeti: Sándor L., Szikszay Cs.