shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

KTE-Dabas

A Dabas elleni győzelemmel rajtolt a Liga Kupában a KTE-Piroska Szörp

Az 5. fordulóból előrehozott Liga-Kupa találkozón csapott össze csütörtök kora este a KTE-Piroska Szörp és a Dabas KC a Messzi István Sportcsarnokban. A két gárda november 26-án a bajnokságban is egymásnak feszül, így ezen a találkozón képet kaphattak a kilátogatók az erőviszonyokról.

A mérkőzés első perceiben fej-fej mellett haladt a két gárda; a vendégeknél Fekete Bálint háromszor mattolta Deményi Xavért, míg a Kecskemét részéről a szélsők termelték a gólokat. A nyolcadik percben kettővel ellépett a KTE (6-4), és a Dabas helyzetét nem könnyítette, hogy Szöllősi Szabolcsnak – sérülés miatt – hamar el kellett hagynia a pályát. Elég volt egy rossz passz és egy elkapkodott támadás, és a Dabas zárkózni tudott, majd a félidő derekára ki is egyenlített (8-8). Mindkét csapat komótosan szőtte támadásait, hol a hazaiak, hol a vendégek tettek szert egygólos előnyre; a 24. percben (13-12) Tomori Győző időt kért – a csapata előbb egyenlített, majd átvette a vezetést (13-14). Egy elveszített labdát követően Bencze József, a hazaiak mestere is kikérte az idejét, ám a Kecskemét nem jött újra lendületbe, sőt büntetőt hibázott, végül Füstös góljával a hazaiak egy egységnyi különbségre zárkóztak a szünetre (14-15).

Simon Bence révén a második játékrész elején egyenlített a Kecskemét, ám a csapat játékába több hiba csúszott, így a Dabas pontatlanságának, no meg Marczika Barnabás kiváló védéseinek volt köszönhető, hogy a 42. percben újra egyenlő volt az eredmény (18-18). Lassú, dulakodó, sok hibával tarkított játék vette kezdetét, amelyből hajszálnyival a vendéglátók jöttek ki jobban, így tíz perccel a vége előtt két góllal a KTE vezetett (21-19). Vérszemet kapott a KTE, időnként gyönyörű megoldásokkal csente el a labdát ellenfelétől, és néhány percen belül négyre hizlalta a különbséget (23-19), ám a Dabas távoli bombáival faragni tudott a különbségen. Az 55. percben újra egy gól volt csupán a különbség (24-23), izgulhatott a hazai közönség, ám a KTE már nem engedte szájából kiénekelni a sajtot és megnyerte a mérkőzést.

KTE-Piroska Szörp: Mazák 1, Horváth A. 3, Sipeki 3, Csordás 5, Füstös 3, Országh 3, Simon B. 1, Forgács 2, Szrnka 3, Vetési 1, Menyhárt 2. 

Dabas KC VSE: Holló 1, Váczi 2, Garajszki 2, Hutvágner 4, Horváth L. A. 5, Fekete 3, Török 1, Koller 1, Katona 2, Ács 1, Kende 2.

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Gratulálok a Dabasnak, jó meccset játszottunk. Nekünk nagyon fontos volt, hogy ma győztesen hagyjuk el a pályát, és egy kis önbizalomra tegyünk szert. Szakmailag nem elemezném a meccset, ugyanazokat a hibákat követtük el, amikre a bajnokságban már felhívtam a figyelmet. Mind a védekezésben, mind a támadójátékban javultunk, a meccs végén már egészen taktikusan játszottunk, nagyon örülünk a győzelemnek; gőzerővel készülünk a jövő pénteki bajnokira az Eger ellen.

Tomori Győző vezetőedző (Dabas KC VSE): – Gratulálok a Kecskemétnek a ma nyújtott játékához, nagyon jó, harcos meccset játszottunk, amiből ők jöttek ki jobban, habár eldönthettük volna a mérkőzést a második félidőben, 18-18 után. Három ziccert hagytunk ki és ezután elvesztettük a fonalat, így itt hagytuk a két pontot. A Liga Kupa sorozatban minden évben célunk, hogy több játéklehetőséget kapjanak azok, akik a bajnoki meccseken kevesebb szerephez jutnak, ezt ma sikerült teljesíteni. Sok sikert kívánok a Kecskemétnek.

Szerencsejáték Zrt. Férfi Liga Kupa, D-csoport, 5. forduló (előrehozott)
KTE-Piroska Szörp – Dabas KC VSE 27 – 24 (14-15)
2021. november 04. csütörtök
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Kovács Tibor, Mándli Balázs