shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

KTE-Bekes

A bajnokság után a Liga Kupában is győzni tudott a KTE-Piroska Szörp

Ebben az esztendőben utoljára lépett pályára hazai közönsége előtt a KTE-Piroska Szörp; Bencze József csapata ezúttal az NB I/B-s Békést fogadta a Liga Kupában. A védekezés kevéssé dominált a találkozón, igazi tűzijátékot láthattak a Messzi István Sportcsarnokba kilátogató szurkolók. A meccset esélyeshez méltón a KTE nyerte, noha a Békés 34-szer zörgette meg a kecskeméti hálót.

Kissé döcögősen kezdte a mérkőzést a Kecskemét, főképp a támadások akadoztak, így a Békés ragadta magához a vezetést, és az 5. percig meg is őrizte (2-3); hazai oldalon csupán Marczika kapus villogott, rá ezúttal is számíthatott a hírös városi gárda. A 8. perc környékén magasabb fokozatba kapcsolt a KTE; elsősorban Szrnka és Horváth Andor góljaival elléptek ellenfelüktől. A félidő derekán már öt góllal vezetett a Kecskemét (11-6), és a hazaiakat Padla József időkérése sem zökkentette ki. Simon, Forgács, Füstös bombázta a kecskemétiek számára is ismerős Kiss Olivér kapuját; nem rajta múlt, hogy a 24. percben a Békés 8 gólos hátrányba került (17-9). Bencze mester kissé felforgatta csapatát, ekkor már Forgács mellett Szeverényit is pályára küldte, Simon lövőt játszott; a szokatlan felállás ellenére a gépezet működött; a Kecskemét a félidő végére 6 gólt megőrzött előnyéből (21-15).

A második félidőben 10 perc, no meg Csordás zsinórban lőtt 3 gólja kellett ahhoz, hogy a KTE megduplázza előnyét (31-19). Elkedvetlenedett a Békés; edzőjük a 46. percben kért időt, hogy felrázza a társaságot, mindhiába, az 50. percben is 13 gól volt a két csapat között (40-27). Egyik gárda esetében sem a védekezés dominált; a Békés becsületére legyen mondva, hogy az 55. percben már 29 lőtt gólnál tartott (44-29). A találkozó záró percei szórakoztató kézilabdát már nem tartogattak, a KTE-Piroska Szörp magabiztosan megnyerte a mérkőzést (46-34).

KTE-Piroska Szörp: Horváth A. 10, Csordás 7, Füstös 7, Országh 3, Simon B. 7, Szeverényi 3, Forgács 3, Szrnka 4, Vetési 2.

Optimum-Solar Békési FKC: Novák 4, Dobrai 4, Osgyán 1, Dénes Á. 4, Kiss R. 2, Haszilló 3, Kovács R. 2, Varsandán 1, Kohlrusz 1, Laufer 8, Dávid M. 3, Mezei 1.

Hétméteresek: 2/2 ill. 6/5

Kiállítások: 8 perc ill. 6 perc

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Fiatal, harcos, jól felépített csapattal mérkőztünk ma, a Békés nem riadt vissza a keményebb kézilabdától sem, bátran variált akár a “hét a hat ellen”, akár a nyitott védekezés tekintetében is. Ma azt kértem a fiúktól, tegyék oda magukat, hiszen a hétvégén a Tatabánya ellen magasra tettük a lécet. Azt is kértem, élvezzék a játékot. Sok gólt lőttünk, de sokat is kaptunk, ezzel kevésbé vagyok elégedett, de ma az volt a fontos, hogy hazai közönségünktől győzelemmel tudjunk búcsúzni, ezt sikerült megvalósítanunk.

Padla József vezetőedző (Békési FKC): – Fiatal csapattal érkeztünk a mai mérkőzésre, érezhető volt a technikai hibák számában, illetve erőben, gyorsaságban és pontosságban is volt különbség a két gárda között. Igyekeztem mindenkinek játéklehetőséget adni, úgy érzem, a fiatalok is jól be tudtak csatlakozni a mérkőzésbe, mindamellett, hogy olyan hibák ütköztek ki, amit kellő rutinnal orvosolni tudnak majd. Sok taktikai dolgot tudtunk gyakorolni és sokat tanultunk a mérkőzésből; összességében szépen helytálltunk. Januárban találkozunk!

KTE-Piroska Szörp – Optimum Solar-Békési FKC 46 – 34 (21-15)
Férfi kézilabda Liga Kupa, D-csoport, 1. forduló
2021. december 14. kedd
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Rontó, Szanyi