Zaklajda József Lajosmizsén folytatja

A KTE-Piroska Szörp idei nyara igencsak mozgalmasra sikeredett; távozik a klubtól Bujdosó Máté, Horváth Viktor, Szamos Marcell, Petrik-Varga Ádám és Zaklajda József. Utóbbival, „Kencsóval” készítettünk interjút, aki elárulta: Lajosmizsén folytatja pályafutását. 

Hova igazolsz?

Lajosmizsén folytatom, a Mizse KC együttesében.

Miért döntöttél a távozás mellett?

Úgy érzem, beleszürkültem az itteni hétköznapokba. Az elmúlt két évben a város és a szurkolók szeretete, illetve a barátaim tartottak itt. Most is a hideg futkos a hátamon, amikor a hazai publikumra gondolok, mikor a kapuban álltam. Nem gondoltam volna négy esztendővel ezelőtt, hogy a klubtól és a helyiektől ennyi szeretetet és támogatást fogok kapni. Mikor új szerződést ajánlott a KTE-Piroska Szörp, az utolsó pillanatig hezitáltam, és végül a saját boldogságom érdekében meg kellett hoznom ezt a döntést. Az utóbbi időszakban a játékom nagyon rapszodikus volt, emellett közöttem és a vezetők között is megromlott a kommunikáció. Ha az ember keményen dolgozik minden nap, hogy jobb legyen, de a lépés nem úgy jön ki, akkor le kell ülni, és át kell értékelni fejben a dolgokat. „Egyszer egy tanítvány megkérdezte a mestert: Sokat kell-e várni, hogy a dolgok jobbra forduljanak? – Hát, ha várunk, akkor még sokat” – hangzik az idézet, ami a jelenlegi helyzetemet hűen tükrözi. Hosszú listát írhatnék, hogy kinek tartozok köszönettel, de ezek az emberek ezt pontosan tudják. Sosem felejtem el, hogy honnan jöttem, és mindig hálás leszek a klubnak.

Mióta gondolkozol erősen a távozáson?

Az elmúlt két évben kezdett el bennem erősebben megfogalmazódni a távozás vágya. Megfogadtam, hogy a magam ura akarok lenni az életben, illetve azt is megígértem magamnak, hogy sohasem leszek megalkuvó. Szeretem a klubot, viszont az elmúlt hónapokban nem élveztem a játékot. Lajosmizsén a kézilabda iránti imádatomat, és szenvedélyemet is vissza akarom nyerni. Remegő kézzel csuktam be magam mögött ezt az ajtót, és majd meglátjuk, hogy jól döntöttem-e, vagy sem.

Megkönnyebbülés volt kimondani a végső döntést?

Mindenki életében elérkezik az a pillanat, amikor az ember szíve fáj, ezért marasztalná, de az esze tudja, hogy menni kell. Eszméletlenül nagy fejtörést okozott eldönteni, hol folytassam a pályafutásom, mert nagyon sokat köszönhetek a kecskeméti kézilabdának, és a vezetőségnek, hogy eljutottam idáig, ahol most tartok. Mikor a távozásom már szinte biztos volt, még akkor is volt egy több, mint három órás beszélgetésem a szakmai igazgatóval. A végső döntés utáni két nap nehéz volt, viszont, ahogy leülepedtek a történtek, megkönnyebbülést éreztem.

Lajosmizsére költözöl, vagy Kecskeméten fogsz lakni a továbbiakban is?

Kecskemétet nem hagyom el, csak a kézilabdacsapatot. Négy évvel ezelőtt érkeztem, és rögtön a szívembe zártam a várost. Ingázni fogok majd, de szerencsére Lajosmizse nincs messze. Nemrég költöztem ki az előző lakásunkból, ahol Füstös Attilával laktam együtt, és külön fogok lakni egy nagyon szép lakásban.

Mivel töltöd a mindennapjaidat?

Jól telnek a mindennapjaim, az előző hetet például a barátaimmal töltöttem Kunfehértón. Szuper kikapcsolódás volt, amit jövő héten folytatunk egy pár napos fesztiválon. Minden héten találunk a többiekkel kiváló programokat. Jelenleg nem panaszkodom, mert minden kerek az életemben.

Mik lesznek a jövő évi célkitűzések számodra, mint egyéni célok, illetve a Mizse KC számára?

Nagyon keményen edzek, hogy a hiányosságaimat kijavítsam, és jobb legyek a következő szezonra. Lajosmizsén, Szuhányi Gyula K1-es edzővel készülök már egy hónapja, aki nagyon sokat dolgozik velem, hogy a legjobb formában térhessek vissza szeptemberben. A Mizse KC célja az első négybe kerülés lesz, ezért mindent meg fogunk tenni. Boldoggá tesz, hogy olyan csapatban fogok játszani, ahol sok jó ismerősömmel együtt küzdhetünk majd a sikerért. Emellett több partnerrel is dolgozunk rajta, hogy el tudjam kezdeni felépíteni a saját márkámat; erről még nem beszélek, de ígérem, hogy nemsokára mindenki hallani fog róla.

Benne van a pakliban, hogy egyszer újra a KTE színeiben kézilabdázz?

Ha a körülmények adottak lesznek, nem fogok elzárkózni tőle.

(Vizi Zalán / kesport.hu)