Méltó csatában győzött és negyedik helyen végzett a KTE-Piroska Szörp

Pénteken, hazai környezetben léptek utoljára pályára a 2018/19-es szezonban a kecskeméti férfi kézilabdázók. Csaknem ezer néző előtt zajlott a sorsdöntő csata, amit 26-24-re a KTE nyert, így a negyedik helyen végzett. 

A mérkőzést megelőzően a Kecskemét egy ponttal előzte meg a Békés gárdáját, így a vereség elkerülésével bebiztosíthatta a negyedik helyét a tabellán.

Az összecsapás a hazai kapus, Zaklajda József nagy védésével indult, az ellentámadásból Füstös Attila góljával megszerezte a vezetést a KTE. Kátai duplázta meg az előnyt, majd vendég szépítést követően Tóth Norbert volt eredményes az 5. percben, 3-1. Két minutum alatt egalizált a Békés, ami után Tóth kemény szabálytalansága miatt emberhátrányba kerültek a kecskemétiek, de így is kétszer bevették a békési kaput, 5-4. A 13. percben ismét megfogyatkozott a Kecskemét, de ebből a kiállításból sem tudott előnyt faragni a Békés, a félidő felénél 6-5 volt az állás. Füstös bombájára gyorsan reagált az ellenfél, így maradt az egygólos hazai fór, Ocsovai Zsolt 9-8-nál időt kért. A 24. percben sokadik próbálkozásra összejött a békési egyenlítés, 11-11. Két perccel a félidő vége előtt először a meccsen átvették a vezetést a vendégek, amire Füstös negyedik találatával még válaszolt, de Hajdú Péter góljával a Békés vonulhatott előnnyel a szünetre, 13-14. 

A félidei eredmény a végén azt jelentette volna, hogy a Békés végez a negyedik helyen, a második felvonást így mindenképpen egy góllal kellett megnyernie a Kecskemétnek, hogy elkerülje a vereséget.

Ennek megfelelően Bujdosó Máté bődületes találatával kezdődött a második játékrész, majd Tóth centermunkája és gólja újra hazai vezetést eredményezett, 15-14. Három perccel később ismét a hazaiak beállósa, Tóth volt főszerepben; előbb kétperces kiállítást harcolt ki a vendég kapu előtt, majd ő volt szabálytalan, harmadik kiküldése piros lapot ért, így nem térhetett vissza a parkettre. A 40. percben újra döntetlen állt a táblán, 18-18, Ocsovai Zsolt ekkor időt kért. Játékmegszakítását követően két góllal elhúztak a hazaiak, amikor Papp Bálint, a Békés mestere is időt kért. Gyorsan ledolgozták hátrányukat a dél-alföldiek és az utolsó negyed órába 21-21-gyel léptek be a felek. Podoba János érkezett a végére a kecskeméti kapuba egálnál, ami sorsdöntő momentum volt. Óriási bravúrokkal szállt be a mérkőzésbe, majd Petrik-Varga Ádám ejtésével ismét a Kecskemétnél volt a lélektani előny 24-23. A vége előtt 5 perccel üres kapus felállással rukkolt elő a Békés, de Podoba ellen ez sem volt ellenszer. Füstös szenzációs lövésével kilőtte a pókot a békési kapu sarkából, 25-23-nál eldőlt, hogy a győzelem elúszott a Békés számára. A szezon utolsó gólját stílszerűen a csapatkapitány, Bujdosó Máté szerezte, a vége 26-24. 

Sikerével a KTE-Piroska Szörp maga mögött tartotta üldözőjét, és a negyedik helyen zárja a 2018/19-es évadot.

Ocsovai Zsolt (KTE): – Köszönjük a szurkolóknak, hogy az utolsó mérkőzésre ilyen sokan kilátogattak, és hálás vagyok nekik, hogy egész évben ilyen hozzáállással szorítottak a KTE-Piroska Szörpért, hiszen a nehéz pillanatokban sem fordultak el tőlünk. Gratulálok a játékosoknak a negyedik helyhez, szomorúak vagyunk, hogy a dobogót nem értük el, de a jövőre nézve bizakodunk, mert egy nagyon nehéz és kiélezett bajnokságban sikerült ezt a negyedik helyet elcsípnünk. Nagyon bízom benne, hogy a következő szezonban végre összejön az a hőn áhított éremszerzés. Köszönöm a játékosoknak és a szakmai stábnak az egész éves munkát, szeptemberben találkozunk! 

Papp Bálint (Békés): – Mind a két csapat felkészült egymásból, nem tudtunk már újat mutatni egymásnak, mindenki ismer mindenkit. A végén a nagyszerű kapusteljesítményével nyert a KTE. Podoba János nagyon fontos védéseket mutatott be, mi nem tudtunk elegendő gólt szerezni a végjátékban, és ez eldöntötte a két pont sorsát. 

KTE-Piroska Szörp – Békés-Drén KC 26 – 24 (13 – 14)
Férfi kézilabda NB I/B Keleti-csoport, 22. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Hargitai, Markó 

KTE: Füstös 7, Kátai 5, Bujdosó 4, Halász 2, Petrik-Varga 2, Tóth 2, Berkes 2, Szamos 1, Mazák 1 (1).
Kiállítások: 12, illetve 12 perc
Hétméteresek: 3/1, illetve 2/2

(A mérkőzésről Vizi Zalán tudósított. Fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)