Pénteken eldől a KTE-Piroska Szörp sorsa

Pénteken kerül sor a kecskeméti férfi kézilabdázók utolsó mérkőzésére a 2018/19-es szezonban. A Békés elleni találkozón eldől, hogy meg lesz-e a negyedik hely Ocsovai Zsolt tanítványai számára.

Nagy izgalmakat sejtet a 22. forduló pénteki játéknapja a Messzi István Sportcsarnokban, hiszen az ellenfél az a Békés lesz, amely egyetlen ponttal van lemaradva a hírös városiak mögött. Nagyon egyszerű tehát a recept: ha nem szenved vereséget a KTE-Piroska Szörp, akkor maga mögött tartja ellenfelét, és a negyedik pozícióban végez a tabellán.

Ősszel a két együttes összecsapása végletekig kiélezett, emlékezetes ütközetet hozott, melyet a Békés nyert 30 – 29-re. Az idény első fele a dél-alföldieknek sikerült jobban, többek között két vállra fektették a már bajnok Orosházát, és a vélhetően ezüstérmet szerző PLER csapatát is. Ennek ellenére tavasszal olyan vereségeket produkáltak, amik a papírformának ellent mondtak – kikaptak az Ózdtól, a Balassagyarmattól és otthon a Mizse KC-tól is.

Nem mellettük szól az az adat sem, hogy a téli szünet óta még nem nyertek idegenben, míg a Kecskemét március óta az Algyő elleni vereséget leszámítva 7 győzelmet számlál.

Ocsovai Zsolt (KTE): – Nagyon egyszerű a történet: ahhoz, hogy negyedikek legyünk minimum egy pontot kell szereznünk. A találkozó előtti programunk ugyanolyan volt, mint minden bajnoki előtt, nem készültünk máshogyan erre a találkozóra sem. Mindenképpen győzni szeretnénk, hiszen ez lesz az utolsó forduló a szezonban és szépen akarunk búcsúzni. Remélem, hogy nagyon sokan kilátogatnak a Messzi István Sportcsarnokba pénteken, és bízom benne, hogy méltóképpen, egy szép sikerrel tudjuk megköszönni az egész éves buzdítást a szurkolóinknak.

A KTE-Piroska Szörp vezetősége és csapata minden sportbarátot 17 órától vár a Messzi István sportcsarnok előtti parkolóban; a csapat tagjai és névadó szponzora szörp-busszal és egy szörpkoktél-koccintással szeretné megköszönni az egész éves buzdítást.

KTE-Piroska Szörp – Békés-Drén KC
Férfi kézilabda NB I/B. Keleti-csoport, 22. forduló
2019. 05. 17. péntek, 19.00 óra
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok