Lépéselőnyben a 4. helyért

Az előző fordulóban eldőlt, hogy nem végeznek a dobogón a kecskeméti férfi kézilabdázók. Ocsovai Zsolt tanítványai úgy utaztak Balmazújvárosba, hogy győzelem esetén a negyedik hely még elérhető számukra. A félidőben a hazaiak vezettek, ám fordított és 28-32-re győzött a KTE.

Jól kezdte a mérkőzést a Kecskemét, sok hibára kényszerítette ellenfelét és uralta az első perceket az Ocsovai-legénység. Nagy előnyt azonban nem tudtak kiharcolni a vendégek, és a játékrész felénél kezdett élénkülni a Balmazújváros. Egalizáltak, majd egy hírös városi leolvadást kihasználva, több gyorsindítást sikeresen gólra váltva már a hazaiak vezettek. A félidőre 16-13-as állással vonultak a felek.

A második felvonásban is jól indított a Kecskemét, hamar egyenlített és visszavette a kezdeményezést. Nagyon jó százalékban fejezte be támadásait góllal a KTE, ráadásul ezúttal a kapusokra sem lehetett panasz. Ennek köszönhetően 30 perc alatt héttel több gólt lőttek a vendégek, mint a Hajdú-Bihar megyeiek, és győzelemmel hagyták el a pályát. A vége 28 – 32 lett.

A játéknap másik mérkőzésén a Békés kikapott otthon az Algyőtől, így a kecskemétiek a sikerükkel felléptek a negyedik helyre, megelőzve azt a Békést, akit az utolsó fordulóban fogadnak a Messzi István Sportcsarnokban.

Ocsovai Zsolt (KTE): – Jól kezdtük a találkozót, támadásban és védekezésben is jól működött a megbeszélt taktikánk. Az első játékrész második felére azonban tompábbá váltunk, támadásban sok volt a hiba. Tudtuk, hogy a Balmazújváros a mezőny egyik legjobban lerohanó csapata, ezt a félidő előtti percekben be is mutatták. Szerencsére a félidőben sikeresen rendeztük a sorainkat. A második felvonásra a védekezésünk sokkal feszesebb lett, a kapusteljesítmény is feljavult, emellett fizikálisan is jobban bírtuk. Jobban akartuk a győzelmet, és megérdemelten szereztük meg a két pontot.

Balmazújvárosi KK – KTE-Piroska Szörp 28 – 32 (16 – 13)
Férfi kézilabda NB I. B, Keleti-csoport, 21. forduló
Balmazújváros, Kőnig Rendezvényközpont
Vezette: Kiu, Kiu

KTE: Kátai 6, Halász 6 (2), Petrik-Varga 5, Tóth 5, Szamos 3, Füstös 3, Bujdosó 2, Mazák 1, Horváth 1.