Az Ózdot is legyűrte a KTE-Piroska Szörp

Csütörtök este az Ózd csapatát fogadták a KTE kézilabdázói. A rangadónak ígérkező találkozó nem okozott csalódást; egy parázs meccsen nyertek a kecskemétiek 30-27-re. 

A két együttes ősszel egy végletekig kiélezett mérkőzést vívott, melyen egyetlen gól döntött a kecskemétiek javára. 

Az összecsapás két hétméteressel kezdődött, az elsőt az ózdiak, a másodikat a kecskemétiek értékesítették, 1-1. Füstös Attila bombájával, illetve Szamos Marcell újabb büntetőjével 3-1 volt az állás. 4-2-nél Füstös álompasszát Berges Gergő váltotta gólra a szélről, mellyel a 10. percben már hárommal ment a KTE. A különbséget Kátai Richárd növelte, de a feketemezes vendégek két gyors góllal válaszoltak, így a félidő felénél 8-6 volt a hírös városiak javára. A hazaiak az irányító, Bujdosó Máté szépségdíjas átlövésével, valamint Szamos újabb találatával visszaállították a négy gólos differenciát, 11-7, de az Ózd ismét villámgyorsan csökkentette hátrányát. A 20. percben időt kért Ocsovai Zsolt, a kecskeméti mester, de a következő akció során újra a vendégek találtak a kapuba, 11-10. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyeiek lendületét azonban megtörte egy kétperces kiállítás, melyet a Kecskemét Füstös és Halász vezérletével 3 góllal büntetett, 15-11. A négy gól a félidő végére állandósulni kezdett. A játékrész utolsó pillanatában Füstös egy szenzációs kínai figurás góllal sokkolta a vendégeket. 18-14-es állással vonultak pihenőre a felek. 

A második felvonás két Kátai találattal indult, melyből az elsőt emberhátrányban szerezte, és hirtelen már 20-14-es előnyt birtokolhatott a Kecskemét. A vendégek azonban új erőre kaptak, míg a hazai gépezet beragadt a jó kezdet után, ennek köszönhetően visszajött az Ózd két egységre, 20-18. Az alföldiek 6 percig gólképtelenek voltak, amit Bujdosó Máté tört meg, majd Füstös is betalált, 22-19. Szrnka Levente 20 perccel a vége előtt megkapta harmadik kétperces kiállítását, így ő idő előtt kiszállt a párharcból. Az utolsó negyedébe a mérkőzésnek 24-22-es eredménnyel léptek be a csapatok, ekkor a vendégek edzője, Szakál György időt kért. A meccs eleji 11-10-es állás után először tudta egy gólra megközelíteni a vendéglátókat az Ózd 26-25-nél, ezért Ocsovai időt kért. A játékmegszakítás jó hatással volt a kecskeméti gárdára, amely egy újabb vendég kiállításnak köszönhetően újra ellépett ellenfelétől Halász és Szamos góljaival, 28-25. Az utolsó percekben több olyan bírói ítélet is volt, mely felháborodást keltett az ózdi stábban, ám a játék képét nézve megérdemelten nyert a KTE. A vége 30-27. 

A mérkőzést követően Ocsovai Zsolt, a KTE-Piroska Szörp vezetőedzője így értékelt: – Az ózdi csapat a múlt heti nagyarányú győzelmének köszönhetően nagyon feltüzelt állapotban játszott ellenünk, így a találkozó egy jó iramú játékot hozott. Az Ózd az első percet leszámítva egyszer sem vezetett, végig kézben tartottuk az összecsapást, így azt gondolom, megérdemelten szereztük meg a két pontot. Gratulálok a játékosaimnak, illetve köszönjük a szurkolóinknak, hogy csütörtök este is ilyen szép számban látogattak ki a csarnokban, és buzdítottak nekünk!

A vendégek trénere Szakál György a következőket mondta a találkozóról: – Mindenekelőtt gratulálok a Kecskemétnek, a ma este az övéké volt. Nagyon el vagyok keseredve a végeredmény miatt, hiszen úgy gondolom, hogy a második félidei játékunkkal legalább az egyik pontra rászolgáltunk. Úgy érzem, hogy a végjátékot nem a két csapat döntötte el, és ezek szerint nem egyformán láttuk a mérkőzést, mint ahogyan azt a két játékvezető tette, főleg az 55. percet követően. Emellett meg kell említeni, hogy nagyon gyengén használtuk ki az emberelőnyös helyzeteket, illetve kihagytunk két büntetőt, ami egy szoros meccsen nem fér bele. 

KTE-Piroska Szörp – Ózdi Kézilabda Club 30 – 27 (18-14)
Férfi kézilabda NB I/B Keleti-csoport, 15. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Földesi, Halász

KTE: Szamos 7 (2), Füstös 6, Halász 5 (1), Kátai 4, Bujdosó 3, Berkes 2,Tóth 2, Petrik-Varga 1

Kiállítások: 12, illetve 10 perc
Hétméteresek: 4/3, illetve 3/1