Nagyon fontos diadalt aratott a KTE-Piroska Szörp

Péntek este ezúttal idegenben volt komoly fellépése az Ocsovai Zsolt vezette kecskeméti férfi kézilabdacsapatnak. A gárda Debrecenbe látogatott, ahol kiélezett mérkőzésen sikerült begyűjteni a győzelmet és a létfontosságú pontokat. 

A két együttes az őszi szezonban szoros mérkőzést vívott, melyet követően a cívis városiak örülhettek, ugyanis 26-27-es győzelmet arattak. A visszavágásért és a gyengébb tavaszi szezonkezdet kijavításáért küzdhettek tehát Zaklajda Józsefék.

Ennek megfelelően a KTE-Piroska Szörp kézilabdázói rögtön óriási nyomás alá helyezték a debrecenieket, sokkal élesebben és koncentráltabban léptek pályára, mely a gólokban is megmutatkozott. Az előnyt rögvest a kezébe vette a hírös városi alakulat, melyet kiváló védekezésével, és gyors indításaival az első félidőben 9 egységnyire duzzasztott. A szünetre ebből megnyugtató, 7 gólos fór maradt a vendég együttes neve mellet; 9-16-os állásnál vonulhattak pihenőre a felek. 

A második játékrész első felében is megmaradt a meccs kezdeti tendenciája, azaz kecskeméti erőfölényben zajlott a játék. A hazaiak azonban nem adták fel, és mindent beleadva hajtottak a talpra állásért. Az utolsó percekre szorosabbá is tették az eredményt, de a kecskemétiek okosan kézilabdáztak, és elsősorban a 10 gólig jutó Kátai Richárd (nyitóképen) vezérletével a mérkőzés végi hibák ellenére sem engedték ki a kezükből a vezetést. A vége 26-28 lett, mellyel fontos két ponthoz jutottak Füstös Attiláék. 

A csapat mestere, Ocsovai Zsolt a következőképpen értékelte a sikert: – Gratulálok a csapatom összes tagjának, hatalmas és nagyon fontos győzelmet arattunk egy jó csapat otthonában! Igazi csapatként tudtunk küzdeni, és 45 percen keresztül olyan iramban játszottunk, ami eddig a szezonban nem mindig volt meg. Ebben a periódusban szenzációsan működött a gépezetünk mind támadásban, mind védekezésben. Az utolsó negyed órára elfáradtunk, de szerencsénkre a 9 gólos előnyünkkel jól sáfárkodtunk.

DEAC NK Kft – KTE-Piroska Szörp 26-28 (9-16)
Férfi kézilabda NB I/B, Keleti-csoport, 14. forduló
Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpont
Vezette: Nagy,Túróczy

KTE: Kátai 10, Berkes 5, Füstös 4, Bujdosó 4, Ács 2, Petrik-Varga 1, Tóth 1, Halász 1, 

Kiállítások: 4 perc, illetve 10 perc
Hétméteresek: 4/3, illetve 3/0

(A mérkőzésről Vizi Zalán tudósított. Fotó: Tóth Csaba / kesport archív)