Parázs meccsen kapott ki a KTE-Piroska Szörp

A második helyen állomásozó Budapest PLER csapatával ütköztek meg Ocsovai Zsolt tanítványai. Az első félidő gyenge hazai támadójátékának köszönhetően tetemes előnyre tett szert a vendéggárda, hiába küzdöttek nagyot a második etapban a hírös városiak, végül egy góllal, 23-24-re alulmaradtak.

Az első etap két vendég találattal kezdődött, Nagy és Papp volt eredményes, 0-2. Csuzi felugrásból szépített, de a PLER gyorsan megduplázta góljainak számát, 1-4. Ezután Mazák vágta be távolról, 2-4. Három percig kellett várni egy újabb találatra, Nagy értékesített egy hétméterest, 2-5. Ocsovai mester ekkor időt kért, hogy rendet tegyen a fejekben. Az időkérés után gyors gólváltások következtek, Grebenár góljára, Tóth, majd Tóth találatára Nagy válaszolt, 3-7. Ezt követően 2-2 kétperces kiállítást osztott ki a bíró, hazai részről Tóth és Petrik-Varga mehetett pihenni. Ráadásul Petrik-Varga faultja hetest is ért, amit Nagy be is dobott, 3-9. A vendégek mestere a mérkőzés során először élt a játékmegszakítás lehetőségével. Az időkérés után Berkes lopott nagyszerűen labdát, amivel a kapuig meg sem állt, majd könyörtelenül felverte a léc alá, 4-9.

Berkes góljait két PLER gól követte, 4-11. Ezt követően ismét gyors gólváltások következtek, hazai részről Halász illetve Szamos, vendég oldalról Rédai volt eredményes, 6-12. Szrnka kiállítása után Marton mattolta Podobát, 6-13. A félidő végére Tóth kozmetikázott az eredményen , 7-13.

A második játékrész rögtön Kátai góljával indult, 8-13. Kátai ziccerére Nagy válaszolt hetesből, 8-14. Erre gyors egymásutánban Ács, valamint Kátai válaszolt egy-egy védhetetlen löket formájában, 10-14. Ezután Szél bravúrjai mentették meg a KTE-t egy újabb bekapott góltól. A hazai hálóőr megoldása után heteshez, valamint emberelőnyhöz jutott a hírös városi alakulat, Halász nem hibázott, 11-14. Ezt követően a vendégek is hetest dobhattak, Zaklajda kiütötte, de visszapattant Nagyhoz, aki másodjára már nem hibázott, 11-15. A mérkőzésre végig jellemző parázs hangulat a tetőfokára hágott, hármas emberhátrányba került a PLER, illetve a vendég tizenhármas mehetett zuhanyozni. Hat a három ellen támadhatott a Kecskemét, Horváth kísérlete a kapufán csattant, nem úgy, mint Ácsé, elemi erővel bombázott a hosszú felsőbe, 12-15. Ezt követően a hazaiaktól Halász, a vendégektől Nagy volt eredményes büntetőből, 13-16. Passzív játék miatt elvették a játékvezetők a pestiektől a játékszert, a támadásból Berkes szerzett gólt, 14-16. Nagynak és Gálnak hála azonban újra négy pont éktelenkedett a két együttes között, 14-18. Ezután egészen 20-24-ig a folyamatos gólváltások okán csak négy gólra tudta megközelíteni ellenfelét a KTE. A vendégek azonban ismét emberhátrányba kerültek, amit a hazaiak remekül használtak ki, Halász kétszer, valamint Kátai egyszer mattolta a vendégek portását, 23-24. Tizenöt másodperce maradt a Kecskemétnek, hogy egalizáljon, Ocsovai Zsolt időt kért. A timeout után támadhattak a hírös városiak, de Halász távoli löketét könnyedén védte a kapus, így 23-24-re megnyerte a PLER az összecsapást.

Ocsovai Zsolt, a KTE-Piroska Szörp vezetőedzője: – Az első félidőben hatalmas előnyt adtunk a PLER-nek, hét volt közte a szünetben. A második etapban szépen feljöttünk, az egyenlítésért támadhattunk, de elkapkodtuk, elvitte a srácokat a lendület. Gratulálok a PLER-nek a győzelemhez.

KTE-Piroska Szörp-Budapest PLER 23-24  (7-13)

Hazai gólszerzők: Petrik-Varga 1, Tóth 3, Halász 5, Bujdosó 1, Csuzi 1, Kátai 5, Berkes 3, Mazák 1, Ács 2, Szamos 1.

Kiállítások: 12 perc, ill. 18 perc
Hétméteresek: 2/2 ill. 7/6.