Tisztes helytállás az NB I-es Cegléd ellen

Péntek este megvívta első 2019-es tétmérkőzését a KTE-Piroska Szörp a Liga Kupában. Az ellenfél az NBI-es Cegléd gárdája volt, amely 3 góllal, 24-27-re diadalmaskodott. 

A Liga Kupa 2018/2019-es kiírásában eddig egyszer lépett pályára a Kecskemét, még októberben Dabason szenvedett szoros meccsen 33-29-es vereséget. 

A találkozó első gólját a hazaiak irányítója Bujdosó Máté jegyezte, majd remek védekezést követően a korábbi ceglédi játékos, Tóth Norbert duplázta meg a KTE előnyét. Türelmes játékkal kezdtek Ocsovai Zsolt tanítványai, ennek köszönhetően támadásban rendre megtalálták a tiszta lövőhelyzeteket. Füstös Attila már a harmadik találatát szerezte a 10. percben, mellyel 8-5-re vezettek a kecskemétiek. 9-7-nél azonban beragadtak a hazaiak, többször is eladták a labdát, és villámgyors gólokkal előbb átvette a vezetést a Cegléd, majd el is húzott ellenfelétől, 9-12. Erre az 5-0-ás vendégrohamra egyből jött a hírös városi időkérés, mely hatásos volt, hiszen megakasztotta a ceglédiek lendületét. Támadásban azonban továbbra is akadozott a kecskeméti gépezet, így állandósult a három gólos hátrány a félidő végére. 12-15-ös állásnál vonulhattak pihenőre a felek. 

Tóth Norbert bombagóljával indult a második játékrész, majd büntetőből is eredményes volt „Gepa”, amivel 14-16-ra zárkózott a KTE. A fiatalok közül Forgács Tamás és Csuzi Milán is több lehetőséget kapott, mindketten góllal hálálták meg a bizalmat. A 10. percben két gólos hátrányban emberelőnybe kerültek a hazaiak, ám nemhogy közelebb, de távolabb kerültek ellenfelüktől, 16-20. Majd negyedórával a vége előtt egy újabb ceglédi, gyorsindításos találat után ötgólosra duzzadt a különbség, ekkor Ocsovai újra időt kért. Bujdosó Máté szemfüles találata még szolgáltatott némi reményt a hazai szurkolók számára, de az idő vészesen fogyott. 5 perccel a vége előtt még mindig négy volt közte, amikor Halász Máté hétméteresből volt sikeres, 21-25. A másik oldalon Zaklajda József bravúrosan védett egy ziccert, majd Szamos Marcell volt eredményes, mellyel már csak három egység volt a hazai  hátrány. Az utolsó minutumokban üres kapuval, hét a hat ellen támadtak a kecskemétiek, ám a differencia már ledolgozhatatlannak bizonyult. A vége 24-27.

Ocsovai Zsolt így értékelte a mérkőzést: – Gratulálok a csapatomnak, mert nagyot küzdött. Azt gondolom, hogy amiért a Liga Kupában való szereplést elvállaltuk, az abszolút kiütközött a mai napon, mégpedig, hogy egy NB1-es ellenfél ellen rengeteget tudunk tanulni. A vereség ellenére elégedett vagyok, mert elsősorban a hozzáállás és a játék volt a legfontosabb. Sokat hibáztunk, de ez is természetes, hiszen ez volt az első tétmérkőzésünk a szünetet követően. Összességében elégedett vagyok, mert elindultunk az úton a cél felé, amit kitűztünk magunknak. 

KTE-Piroska Szörp – Ceglédi KKSE 24 – 27 (12 – 15)
Férfi Liga Kupa, B-csoport
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

KTE: Tóth 4 (1), Halász 3 (3), Bujdosó 3, Füstös 3, Kátai 3, Horváth 2, Szamos 2, Szrnka 1, Forgács 1, Berkes 1, Csuzi 1,

Hétméteresek: 4/4, illetve 5/3
Kiállítások: 8 perc, illetve 8 perc

(A mérkőzésről Vizi Zalán tudósított. Fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)