Félpályás góllal egyenlített a Balassagyarmat a KTE ellen

A Kecskemét dominált, de az utolsó másodpercekben döntetlenre mentette a hazai gárda a találkozót.

Kellett néhány perc, míg megérkezett a mérkőzésbe a Kecskemét; a hazai gárda gyors és agresszív játékkal zilálta a kecskeméti védelmet. Az első büntetőt ráadásul kihagyta a vendégcsapat, így hamar meg kellett ráznia magát, hiszen Balassagyarmaton minden alakulat megszenved a pontszerzésért. Az ötödik percre rendeződtek a KTE sorai, Mazákék előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették. Működött a Kecskemét védekezése, bár Tóth Norbert hamar megkapta a második kétperces büntetését, így sokat már nem kockáztathatott. A félidő első felében a Balassagyarmat inkább átlövésekkel, a második 15 percben lerohanásokkal operált, többnyire sikeresen. A KTE lassította a játékot, szépen felállt a támadásokhoz és eredményesen járatta a labdát, így a félidő végéig megtartotta kétgólos előnyét, uralta a félidőt, és ha nem vét sok technikai hibát, az előnye tetemesebb lehetett volna (13-15.)

A második játékrész gyakorlatilag ugyanúgy kezdődött, mint az első etap; 3-1-es futammal zárkózott fel a hazai gárda. A Kecskemétnek azonban volt tartása, ismét megrázta magát és fokozatosan ellépett ellenfelétől. A végjátékig fej-fej mellett haladt a két csapat, a KTE 2-3 gólnál nem tudott jobban ellépni. Ekkor a Balassagyarmat lassította a meccset, passzívig játszottak, támadásaikat rendre góllal fejezték be, igaz a Kecskemét is szépen gyarapította a találatai számát. Egy perc volt hátra a mérkőzésből, kétgólos előnnyel várta a finist a Kecskemét, ám a támadást nem tudta góllal befejezni, míg a ‘Gyarmat egy átlövéssel egy gólra zárkózott. A KTE kísérlete magasan kapu fölé szállt, a hazai alakulat pedig kiegyenlített. Néhány másodperccel a találkozó vége előtt Füstös juttatta egygólos előnyhöz a vendégeket, ám ami ezután történt, olyat ritkán lehet látni: három szekundummal a hármas sípszó előtt időt kért a balassagyarmati edző. Felálltak a felek, a hazaiak pedig félpályáról célozták meg a kaput és kiegyenlítettek. 30-30 lett a mérkőzés vége, a Kecskemét egy pontot Balassagyarmaton hagyott.

Ocsovai Zsolt, a KTE-vezetőedzője: – Gratulálok a Balassagyarmatnak a megszerzett egy ponthoz. Úgy érzem, győzelmet érdemeltünk volna, ám a végjátékban több olyan hibát vétettünk, ami nem megengedhető. Arra nem tudok mit mondani, hogy az utolsó másodpercben félpályáról gólt kapunk, azt illett volna megfogni. Balassagyarmaton sosem könnyű, megbecsüljük az egy pontot, dolgozunk tovább. Jövő héten Ligakupa.

Balassagyarmati Kábel SE – KTE-Piroska Szörp 30 – 30 (13 – 15)
Férfi kézilabda NB I/B, Keleti-csoport

KTE gólszerzők: Tóth N. 2, Halász 1 (1), Bujdosó 2 (1), Füstös 10, Kátai 7, Berkes 2, Mazák 3, Szrnka 1, Szamos 2.

Kiállítások: 8 perc ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/3 ill. 4/2.