Könnyed győzelem a Pick U20 ellen

A tabella sereghajtója érkezett péntek este a Messzi István Sportcsarnokba. A győzelem elvárható volt, noha mindig a kötelező diadal a legnehezebb. Ennek megfelelően küzdelmes mérkőzésen tartotta itthon a két pontot a KTE.

Szegedi büntető-góllal indult a találkozó, ám a Kecskemét hamar egyenlített, majd lépéselőnybe került a mindenki számára kellemetlen ellenfélnek bizonyuló Pick-kel szemben. Horváth Andor, Kátai és Szamos Marcell termelte a hírös városi gólokat, a Szeged pedig szélen igyekezett építeni a támadásait, több-kevesebb sikerrel. Zaklajda hamar lehúzta a rolót, így a szegediek edzője időt kért, hogy rendezze a sorokat. A félidő derekán rengeteg hazai hiba miatt bosszankodhatott a szépszámú közönség, ezekben a percekben a vendégkapus hasa komoly terhelést kapott. A 26. perc környékén öt gólra hízott a KTE előnye, amit Szamos Marcell gyarapított a lefújás előtt, így a Kecskemét hatgólos előnnyel vonult az öltözőbe (13-7).

A második játékrész szegedi dominanciával indult, az Ocsovai-legények pedig válasz nélkül hagyták a vendégek akcióit, így a Pick pillanatok alatt két gólra zárkózott (13-11). Komoly birkózás folyt a pályán, a Szeged vérszemet kapott és az egyébként is fáradhatatlan fiatalok fokozták a tempót. Bujdosó vette hátára a csapatot és néhány demoralizáló góllal egyértelműsítette, hogy a KTE nem engedi a szájából kiénekelni a sajtot. Rengeteg ziccer maradt ki mindkét oldalon, de a hazaiak nem engedték feljebb lépni a Picket, az utolsó tíz percben pedig már minden, a keretben szereplő kecskeméti játékos lehetőséget kapott és végül a KTE magabiztosan, öt góllal megnyerte a találkozót.

Ocsovai Zsolt: – “Gratulálok a fiúknak, a győzelem elvárható volt, és mindig ilyenkor legnehezebb itthon tartani a két pontot. Az volt a legfontosabb, hogy megszerezzük a győzelmet, a különbségnek nincs jelentősége. Örülök, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni, és bár voltak jobb és rosszabb teljesítmények, összességében elégedett vagyok és jó szájízzel utazunk a következő nehéz ellenfélhez, Balmazújvárosba.”


KTE-automatika.hu – MOL Pick Szeged U20: 25 – 20 (13 – 7)

NB1/B, Keleti-csoport
Messzi István Sportcsarnok
500 néző

Gólszerzők: Horváth Andor 1, Petrik-Varga 2, Mazák 1, Bujdosó 7, Csuzi 1, Burik 1, Füstös 2, Kátai 4, Horváth Viktor 3, Szamos 3.