Évértékelő Apró Ferenc szakmai igazgatóval

A középmezőnyből várja a tavaszi szezont a KTE-automatika.hu férfi kézilabdacsapata. A fiúk a dobogót célozták meg és változatlanul az első három hely valamelyikének megszerzése érdekében tervezik a szakmai munkát. Apró Ferenccel, a KTE-automatika.hu szakmai igazgatójával beszélgettünk.

Nagy változások voltak nyáron a KTE-automatika.hu csapatánál, több játékos érkezett, néhány távozott, új névadó szponzor érkezett a gárdához és magasabb célokért küzd a KTE a 2017/18-as bajnokságban. A “félidőben” hogyan értékeled az őszi szezon eredményeit?

– Köszönöm az érdeklődést! A tabellára tekintve semmiképpen sem vagyok elégedett, de ahogy azt kérdésedben említetted, ez még csak a félidő! Egy csapat életében a szezon kezdetével újabb és újabb tervek szövődnek, mi a terveinkhez és céljainkhoz igazoltunk. Hogy ez hogyan sikerült, arra a bajnokság végén kapunk választ. A korábbi névadó szponzor megteremtette a stabilitást, az új névadó ezen stabil alapra építkezve bízik a csapat sikerében. Félúton járunk egy megkezdett koncepcióban, mely nehezen valósulna meg mecénás nélkül. Hét játékossal gyarapodtunk – van köztük persze kecskeméti nevelésű is, aki hazatért -, a gárda az érkező kézilabdázók által egy metamorfózison esik át. Egyenlőre bebábozódtunk, de egy nagyon szép pillangó lesz ebből! A magasabb cél kitűzése nem szabad, hogy terhet rójon a játékosokra, szeretnénk, ha mindenki jól érezné magát és tudása legjavát nyújtaná, hogy megvalósulhasson a dobogó elérése.

Rövid a csapat pihenője, hamarosan indul a felkészülés a tavaszi szezonra. A fiúk ilyenkor pihennek, a menedzsment azonban gőzerővel dolgozik. Lesz-e változás játékos-fronton?

– A fiúk egyéni edzésterv alapján készülnek a rövid pihenőben és január 3-án folytatjuk a közös munkát. A menedzsment is pihent egy kicsit, és Ocsival (Ocsovai Zsolt vezetőedző – a szerk.) még pontosítjuk, hogy hol és mit változtassunk a siker érdekében. A csapat megvan, úgynevezett “finomhangolás” lesz, mely változásokat is hordoz magában…

Sajnálatos módon a Törökszentmiklósról érkező Deák Gergely már az őszi felkészülés során megsérült, elszakadt a keresztszalagja. Mikorra várható a visszatérése?

– Deák Gergő gyógyulása szépen halad, terveink szerint január közepén csatlakozik a csapathoz és bízunk benne, hogy ő is egy új impulzust jelent, mely erőt ad. Sajnálom, hogy számára balszerencsésen indult a szezon, így viszont talonban van egy meglepetés az ellenfeleinknek.

Mi volt a 2017-es esztendő legemlékezetesebb pillanata? Mi volt a “csúcspont”, esetleg mi volt a legkevésbé kedves momentum?

– A csúcspont számomra, ha a csapat igazi CSAPAT – ide tartozik a menedzsment és a szurkolók is. Sokat léptünk előre, de még sokat kell tennünk, hogy a legmagasabb csúcsra felérjünk….
Negatívum a csapat rapszódikus szereplése, de ez a hullámzás egyben pozitív tartalommal is bír, hiszen a győzelmek és a megszerzett pontok igazolnak bennünket. De ami igazán csúcs, hogy ifjúsági és serdülő csapatunk az első osztályban versenyez és egyelőre a kitűzött cél szerint szerepelnek! A fiataloké a jövő és nekünk igen tehetséges kézilabdázóink vannak!

A KTE-automatika.hu nemcsak a pályán teljesített jól, azon kívül is hangsúlyos volt a társadalmi szerepvállalása. Hasonlóképp lesz ez tavasszal is?

– A társadalmi szerepvállalás az egyik alapja a csapatunknak. Ahol tudunk segítünk, ha kell szóval, ha kell tettel-cselekedettel. A fiúk is átérzik ezt és örömmel vesznek részt bármilyen eseményen, ahol sportolói mivoltukkal segíteni tudnak!

Mit üzensz a szurkolóknak 2018-ra?

– Köszönet nekik a kitartásért és azért, hogy mindig mellettünk vannak!!! MEGLEPETÉS lesz a 2018! 🙂